Irland 27. mai – 2. juni 2024

Rundtur i Irland – Kelternes grønne øy
27. mai – 2. juni 2024

Det er vanskelig ikke å falle for Irland. Grønne enger med hvite flekker av gressende sauer, små landsbyhus med fargestrålende dører og livlige pubber med musikk og svart, skummende Guinnessøl – alt dette finner vi i Irland sammen med spektakulære naturopplevelser og fascinerende kultur. Vidstrakte steinørkener og øde myrer kombineres med spennende historie, med storslåtte borger, kjempemessige steingravsteder og gamle kirker med keltiske høykors.

Vi begynner med å besøke den trivelige storbyen Dublin og fortsetter etterpå ut til småbyer i vest. På hele reisen møter vi et vennlig og imøtekommende folkeferd. Her får vi både store severdigheter og den dramatiske Atlanterhavskysten, der klippene går bratt ned i havet ved de 200 meter høye Cliffs ofMoher.

Vi kjører gjennom lyngkledde heder som strekker seg gjennom landskapet og blir imponert over de irske sauegjeternes arbeid med de dyktige gjeterhundene sine. Og man kan ikke reise til Irland uten å dra innom et whiskeydestilleri, der vi får et innblikk i hvordan destilleringen foregår og ikke minst gleder smaksløkene med den grønne øyas gylne dråper.

Mandag 27. mai:

Vi reiser fra Oslo kl. 0935 direkte til Dublin med ankomst kl. 1035.

Vår lokale engelsktalende tourguide Susan møter oss i ankomsthallen, og hun følger oss til vår luksusbuss.

Turen over til vestkysten kan starte.

Underveis stopper vi ved Irlands eldste Whiskydestilleri, Kilbeggan.

Her vil vi bli ført tilbake to århundrer og vil høre, se, lukte og smake på produktene fra Irlands eldste destilleri, som fremdeles produserer sin verdensberømte whisky. Vi starter vår tur i 1757 og oppdager hvordan irsk whisky ble laget i flere tiår. Vi hører også historier om familier som eide destilleriet i fortiden.

Vi spiser lunsj på vei til Galway

Deretter skal vi besøke Clonmacnoise, et tidlig kristent sted grunnlagt av St. Ciarán i midten av det 6. århundre på østsiden av elven Shannon. Området omfatter ruinene til en katedral, syv kirker (10.-13. Århundre), to runde tårn, tre høye kors og den største samlingen av tidlig kristne gravlabber i Vest-Europa.

 

Ankomst til Galway, EUs kulturhovedstad 2020. Denne middelalderbyen kalles også «Stammenes by» etter 14 velstående handelsfamilier som pleide å kontrollere det politiske, kommersielle og sosiale livet mellom 13. og 16. århundre i denne byen.

I dag er Galway kjent for sin boheme-karakter, boblende natteliv og østers.

Vi tar en gåtur gjennom denne hyggelige byen etter at vi har sjekket inn på vårt hotel, som ligger midt i byen.

Middag på hotellet

Park House Hotel 4**** 

Tirsdag 28. mai:

Etter en solid irsk frokost vil vi i dag kjøre til den vakre Connemara-regionen, vest for Galway. Området har en sterk tradisjonell irsk kultur og er det største området i Irland hvor gælisk brukes som dagligtale – noe som er en viktig del av identiteten til regionen. Vi vil stoppe ved Kylemore Abbey ved Kylemore Lough.

Kylemore Abbey ble bygget på 1800-tallet av en velstående engelsk forretningsmann. Med sin beliggenhet ved den vakre innsjøen Kylemore og utførelse i hvit granitt og grå kalkstein er bygningen en av de mest fotograferte husene i Irland.

Herfra vil vi fortsette til Killary Fjord for et avslappende ettermiddagscruise.

Vi reiser så tilbake til Galway gjennom den besynderlige byen Clifden.

Vi har middag og overnatter på vårt hotell i Galway.

 

Onsdag 29. mai:

Etter frokost sier vi farvel til Galway and kjører mot distriktet Kerry og Killarney Town

Vi tar turen til den praktfulle Cliffs ofMoher, som eren av Irlands mest besøkte turistattraksjoner.

Truende over County Clare’s West strekker klippene seg over 8 kilometer med en høyde på 214 meter over vannet mot Atlanterhavet.

Lunch på egenhånd.

Vi tar en spasertur i Killarney før vi sjekker inn på hotellet –vakre Cahernane House Hotel 4****

Middag på hotellet.

Torsdag 30. mai:

Stor irsk frokost.

I dag venter en utrolig dag med blant annet naturskjønne og spektakulære Ring of Kerry, som tilbyr uslåelig utsikt over County Kerry’s praktfulle kystlinje, et av naturens mesterverk. Vi reiser via byen Killorglin og ser vakre fjell og kupert landskap underveis.

Vi kjører turistruten Ring of Kerry –  en del av Wild Atlantic Way, som med sin spektakulære skjønnhet har tiltrukket seg besøkende i store mengder i hundrevis av år. Ring of Kerry har noen av Europas fineste strender som tilbyr alle fasiliteter for en tradisjonell kystferie, men fremfor alt gir Ring of Kerry et forbløffende innblikk i Irlands historie – med sine skrifter i stein fra siste istid for 10 000 år siden og sine gamle klostre.

Lunsj på egenhånd – kanskje fish and chips ???

I dag stopper vi også for å se en sauehund-demonstrasjon og møte den lokale bonden Brendan Ferris, som vil introdusere oss for sauehundene sine. Brendan gir deretter en fascinerende demonstrasjon av hvordan en sauehund brukes til å bringe inn sauene på gården. Hundene reagerer på Brendans plystrede kommandoer. På mirakuløst vis, ved slutten av demonstrasjonen, er alle sauene rolig samlet.
Brendan trener Border Collies i kunsten å gjete, og hans fantastiske ferdigheter vises her med hundene. Brendan har alltid fire hunder trent.

Vi drar tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Middag på hotellet.

 Fredag 31. mai:

Stor irsk frokost på hotellet.

Vår første stop i dag er Rock ofCashel.

Cashel er en gammel by som en gang I tiden var sete for King of Munster.

Etter besøket her er det litt fritid for lunsj på egenhånd før vi fortsetter reisen mot Kerry og Killarney.

Vi vil gjøre en stopp til før vi ankommer Dublin – NewbridgeSilverware Visitor Centre, som er alle handleglades paradis med bl.a. masse flotte sølvsmykker

I Dublin sjekker vi inn på Riu Plaza theGresham Hotel 4**** som ligger «midt i smørøyet» i Dublin.

Middag på hotellet

 

 

Lørdag 1. juni:

Irsk frokost på hotellet.

Vi starter morgen med en sightseeing gjennom Dublin, en by som både er moderne og kosmopolitisk, men som fortsatt har en flott gammel atmosfære og arkitektur fra 1800-tallet. Dublin er en elegant og artistisk by med brede gater og rekker av mursteinsbygninger med fargeglade dører.

På vår sightseeing vil vi få en flott oversikt over byen, og vi vil se Trinity College, Bank ofIreland – det tidligere Irske Parlamentet – Dublin Slott, Christchurch & St Patricks Catedralen, Dublins museum og

 Phoenix Park. Dette er Dublins lekeplass – den største parken i Europa med en omkrets på hele 11 km og et areal på 712 hektar.

Vi besøker Guinness Storehouse. Her har de laget denne sorte væsken fra 1759 og bryggeriet er attraksjon nr. 1 for alle besøkende til Irland.

Lunsj på en lokal pub.

Etter lunsj vil vi besøke Trinity College, det eldste Universitetet i Irland, som ligger i hjertet av Dublin. Det ble grunnlagt i 1592 av dronning Elizabeth I.

Trinity College er på et 40 mål stort området – med sine gamle brosteinsbelagte ruter, hager og parker.

Høgskolen er kjent for de store skattene. Disse inkluderer Book ofKells fra det niende århundre.Dette vises i det lang rommet som huser over 200.000 Trinity eldste bøker.

Resten av ettermiddagen på egenhånd.

 

 

Om kvelden går vi til Arlington Hotel for å nyte irsk gjestfrihet, musikk og show i Celtic IrishNight.

Nyt en kveld med uforglemmelig irsk mat og tradisjonell underholdning med fengende irsk musikk og dans med den verdensberømte keltiske rytmen.

Det blir 3-retters middag.

Søndag 2. juni:

Dagen på egenhånd til vi reiser til flyplassen kl13 for avreise med Norwegian kl 1550 og er tilbake i Oslo med ankomst kl1900.

Da er det tid til å si adjø til det vakre Irland…

«Slán» – Adjø på geltisk ….

PRISER:

Prisen med dobbelrom:  NOK 25 250,-

Prisen inkluderer

 • 6 netter på hotell – inkl. frokost (3-4stjerners)
  • 2x Killarney
  • 2x Galway
  • 2x Dublin
 • Buss med sjåfør
 • Guide som er med oss på hele turen; flinke og hyggelige Susan !
 • Inngang til:
  • Guinness Storehouse
  • Newbridge Silverware Visitor Centre
  • Rock of Cashel
  • Cliffs of Moher
  • Kylemore Abbey and Gardens
  • Killary Fjord Cruise and lunch
  • Trinity College
  • Irish Whiskey Museum
 • 2-retters lunch på vei til Galway
 • 3-retters middag på J.W. Sweetsman Pub
 • 3-retters middag og show på Merry Ploughboys
 • 4 Hotellmiddager

Anne-Marit er med som reiseleder

Guiden Susan, som blir med oss på hele turen; –

en fantastisk dame med mye kunnskap !!!

Hun ønsker oss velkommen til Irland !

 

HOTELL:

Galway

Park House Hotel 4****

17 Forster Street, Eyre Square, Galway

https://www.parkhousehotel.ie/

Park House hotel has been established already in 1975 and it is perfectly located only few steps from Eyre Square. All 84 bedrooms are luxurious and spacious, offering first-class amenities and facilities. The hotel has complimentary high speed wifi and all bedrooms are with individually controlled air-conditioning, multi-channel TV, tea/coffee making facilities, premium bedding and luxury eco-friendly toiletries. The hotel has restaurant and bar which are popular among locals and visitors alike.

Killarney

Cahernane House Hotel 4****

Muckross Road, Killarney

https://www.cahernane.com/

Cahernane House Hotel is situated on its own parklands on the edge of Killarney’s National Park, an area of outstanding natural beauty with its untamed landscape of mountains, lakes and woodland walks. Only a 10 minute walk from Killarney town, the approach to Cahernane House Hotel is through a tunnel of greenery which frames the long private avenue and instils a slower, sweeter tempo and a true sense of tranquillity. Formerly the residence of the Herbert Family, Cahernane House dates from 1877. In addition to impressive and comfortable reception areas, it features elegant and tastefully designed bedrooms with antique furniture. In the gracious award winning Herbert Restaurant local produce is prepared with care and attention and the hotel boasts a highly impressive wine cellar which serves as a backdrop to the charming cellar bar. On the house grounds enjoy croquet, tennis and leisurely garden walks.

Dublin

Riu Plaza the Gresham Hotel 4****

23 O Connell Street, Dublin

http://www.gresham-hotels-dublin.com/

The Riu PLaza Gresham Hotel is excellently situated on Dublin’s main street, O’Connell Street in the heart of the city. However once you enter the Gresham you leave the hustle and bustle of the city behind. The Gresham Hotel is a Dublin institution and is known throughout the world. It is extremely popular with locals and tourists alike. This landmark building is a great combination of traditional, old Irish and the contemporary style of the 21st Century. The hotel features 288 superbly furnished guest bedrooms featuring electronic safety locks, direct dial telephones, garment press, hairdryer, TV , 24 hour room service and free wifi-access. Hotel also features restaurant, Toddy’s bar, lounge, business centre and a mini-fitness centre.

Reisearrangør:

Westerboe Travel

Tel. +47 900 99 700 Mail:westerbo@online.no www.westerboe.no