Rundtur i Irland 20 –26. mai 2024

Rundtur i Irland – Kelternes grønne øy
20– 26. mai 2024

Det er vanskelig ikke å falle for Irland. Grønne enger med hvite flekker av gressende sauer, små landsbyhus med fargestrålende dører og livlige pubber med musikk og svart, skummende Guinnessøl – alt dette finner vi i Irland sammen med spektakulære naturopplevelser og fascinerende kultur. Vidstrakte steinørkener og øde myrer kombineres med spennende historie, med storslåtte borger, kjempemessige steingravsteder og gamle kirker med keltiske høykors.

Vi begynner med å besøke den trivelige storbyen Dublin og fortsetter etterpå ut til småbyer i vest. På hele reisen møter vi et vennlig og imøtekommende folkeferd. Her får vi både store severdigheter og den dramatiske Atlanterhavskysten, der klippene går bratt ned i havet ved de 200 meter høye Cliffs ofMoher.

Vi kjører gjennom lyngkledde heder som strekker seg gjennom landskapet og blir imponert over de irske sauegjeternes arbeid med de dyktige gjeterhundene sine. Og man kan ikke reise til Irland uten å dra innom et whiskeydestilleri, der vi får et innblikk i hvordan destilleringen foregår og ikke minst gleder smaksløkene med den grønne øyas gylne dråper.

Mandag 20. mai:

Vi reiser fra Oslo kl. 0935 direkte til Dublin med ankomst kl. 1035.

Vår lokale engelsktalende tourguide Susan møter oss i ankomsthallen, og hun følger oss til vår luksusbuss.

Turen over til vestkysten kan starte.

Underveis stopper vi ved Irlands eldste Whiskydestilleri, Kilbeggan.

Her vil vi bli ført tilbake to århundrer og vil høre, se, lukte og smake på produktene fra Irlands eldste destilleri, som fremdeles produserer sin verdensberømte whisky. Vi starter vår tur i 1757 og oppdager hvordan irsk whisky ble laget i flere tiår. Vi hører også historier om familier som eide destilleriet i fortiden.

Vi spiser lunsj på vei til Galway

Deretter skal vi besøke Clonmacnoise, et tidlig kristent sted grunnlagt av St. Ciarán i midten av det 6. århundre på østsiden av elven Shannon. Området omfatter ruinene til en katedral, syv kirker (10.-13. Århundre), to runde tårn, tre høye kors og den største samlingen av tidlig kristne gravlabber i Vest-Europa.

 

Ankomst til Galway, EUs kulturhovedstad 2020. Denne middelalderbyen kalles også «Stammenes by» etter 14 velstående handelsfamilier som pleide å kontrollere det politiske, kommersielle og sosiale livet mellom 13. og 16. århundre i denne byen.

I dag er Galway kjent for sin boheme-karakter, boblende natteliv og østers.

Vi tar en gåtur gjennom denne hyggelige byen etter at vi har sjekket inn på vårt hotel, som ligger midt i byen.

Middag på hotellet

Park House Hotel 4**** 

Tirsdag 21. mai:

Etter en solid irsk frokost vil vi i dag kjøre til den vakre Connemara-regionen, vest for Galway. Området har en sterk tradisjonell irsk kultur og er det største området i Irland hvor gælisk brukes som dagligtale – noe som er en viktig del av identiteten til regionen. Vi vil stoppe ved Kylemore Abbey ved Kylemore Lough.

Kylemore Abbey ble bygget på 1800-tallet av en velstående engelsk forretningsmann. Med sin beliggenhet ved den vakre innsjøen Kylemore og utførelse i hvit granitt og grå kalkstein er bygningen en av de mest fotograferte husene i Irland.

Herfra vil vi fortsette til Killary Fjord for et avslappende ettermiddagscruise.

Vi reiser så tilbake til Galway gjennom den besynderlige byen Clifden.

Vi har middag og overnatter på vårt hotell i Galway.

 

Onsdag 22. mai:

Etter frokost sier vi farvel til Galway and kjører mot distriktet Kerry og Killarney Town

Vi tar turen til den praktfulle Cliffs ofMoher, som eren av Irlands mest besøkte turistattraksjoner.

Truende over County Clare’s West strekker klippene seg over 8 kilometer med en høyde på 214 meter over vannet mot Atlanterhavet.

Lunch på egenhånd.

Vi tar en spasertur i Killarney før vi sjekker inn på hotellet –vakre Cahernane House Hotel 4****

Middag på hotellet.

Torsdag 23. mai:

Stor irsk frokost.

I dag venter en utrolig dag med blant annet naturskjønne og spektakulære Ring of Kerry, som tilbyr uslåelig utsikt over County Kerry’s praktfulle kystlinje, et av naturens mesterverk. Vi reiser via byen Killorglin og ser vakre fjell og kupert landskap underveis.

Vi kjører turistruten Ring of Kerry –  en del av Wild Atlantic Way, som med sin spektakulære skjønnhet har tiltrukket seg besøkende i store mengder i hundrevis av år. Ring of Kerry har noen av Europas fineste strender som tilbyr alle fasiliteter for en tradisjonell kystferie, men fremfor alt gir Ring of Kerry et forbløffende innblikk i Irlands historie – med sine skrifter i stein fra siste istid for 10 000 år siden og sine gamle klostre.

Lunsj på egenhånd – kanskje fish and chips ???

I dag stopper vi også for å se en sauehund-demonstrasjon og møte den lokale bonden Brendan Ferris, som vil introdusere oss for sauehundene sine. Brendan gir deretter en fascinerende demonstrasjon av hvordan en sauehund brukes til å bringe inn sauene på gården. Hundene reagerer på Brendans plystrede kommandoer. På mirakuløst vis, ved slutten av demonstrasjonen, er alle sauene rolig samlet.
Brendan trener Border Collies i kunsten å gjete i, og hans fantastiske ferdigheter vises her med hundene. Brendan har alltid fire hunder trent og to læringer til enhver tid.

Vi drar tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Middag på hotellet.

 Fredag 24. mai:

Stor irsk frokost på hotellet.

Vår første stop i dag er Rock ofCashel.

Cashel er en gammel by som en gang I tiden var sete for King of Munster.

Etter besøket her er det litt fritid for lunsj på egenhånd før vi fortsetter reisen mot Kerry og Killarney.

Vi vil gjøre en stopp til før vi ankommer Dublin – NewbridgeSilverware Visitor Centre, som er alle handleglades paradis med bl.a. masse flotte sølvsmykker

I Dublin sjekker vi inn på Riu Plaza theGresham Hotel 4**** som ligger «midt i smørøyet» i Dublin.

Middag på hotellet

 

 

Lørdag 25. mai:

Irsk frokost på hotellet.

Vi starter morgen med en sightseeing gjennom Dublin, en by som både er moderne og kosmopolitisk, men som fortsatt har en flott gammel atmosfære og arkitektur fra 1800-tallet. Dublin er en elegant og artistisk by med brede gater og rekker av mursteinsbygninger med fargeglade dører.

På vår sightseeing vil vi få en flott oversikt over byen, og vi vil se Trinity College, Bank ofIreland – det tidligere Irske Parlamentet – Dublin Slott, Christchurch & St Patricks Catedralen, Dublins museum og

 Phoenix Park. Dette er Dublins lekeplass – den største parken i Europa med en omkrets på hele 11 km og et areal på 712 hektar.

Vi besøker Guinness Storehouse. Her har de laget denne sorte væsken fra 1759 og bryggeriet er attraksjon nr. 1 for alle besøkende til Irland.

Lunsj på en lokal pub.

Etter lunsj vil vi besøke Trinity College, det eldste Universitetet i Irland, som ligger i hjertet av Dublin. Det ble grunnlagt i 1592 av dronning Elizabeth I.

Trinity College er på et 40 mål stort området – med sine gamle brosteinsbelagte ruter, hager og parker.

Høgskolen er kjent for de store skattene. Disse inkluderer Book ofKells fra det niende århundre.Dette vises i det lang rommet som huser over 200.000 Trinity eldste bøker.

Resten av ettermiddagen på egenhånd.

 

 

Om kvelden går vi til Arlington Hotel for å nyte irsk gjestfrihet, musikk og show i Celtic IrishNight.

Nyt en kveld med uforglemmelig irsk mat og tradisjonell underholdning med fengende irsk musikk og dans med den verdensberømte keltiske rytmen.

Det blir 3-retters middag.

Søndag 26. mai:

Dagen på egenhånd til vi reiser til flyplassen kl13 for avreise med Norwegian kl 1550 og er tilbake i Oslo med ankomst kl1900.

Da er det tid til å si adjø til det vakre Irland…

«Slán» – Adjø på geltisk ….

 

PRISER:

Prisen er ennå ikke helt klar

Prisen inkluderer

 • 6 netter på hotell – inkl. frokost o 2x Killarney o 2x Galway o 2x Dublin
 • Buss med sjåfør
 • Guide som er med oss på hele turen; flinke og hyggelige Susan !
  • Inngang til Guinness Storehouse
  • Inngang til Newbridge Silverware Visitor Centre
  • Inngang til Rock of Cashel
  • Inngang til Cliffs of Moher
  • Inngang til Kylemore Abbey and Gardens
  • Killary Fjord Cruise and lunch
  • Inngang til Trinity College
  • Inngang til Book of Kells
  • Inngang til Irish Whiskey Museum
  • Inngang til sauedemonstrasjonen
  • 2-retters lunch i Brwnes på The Green
  • 3 retters middag på J. W. Sweetsman Pub
  • 6 hotellmiddager
  • 3 retters middag og show på Merry Ploughboys
  • Anne-Marit er med som reiseleder

 

Guiden Susan som blir med oss på hele turen; –

en fantastisk dame med stor kunnskap !!!

Hun ønsker oss velkommen til Irland !

 

 

Reisearrangør:

Westerboe Travel

Tel. +47 900 99 700 Mail:westerbo@online.no www.westerboe.no