Cuba

Det er cubanerne som gjør Cuba!

Cuba ligger ca. 150 km sør for Florida og er den største øya i Karibien – omtrent på størrelse med England. En reise til Cuba vil være en reise du aldri vil glemme.

Cuba – det «underlige» landet hvor Castro-brødrene har styrt i over 60 år.

Styresettet har satt sitt preg på Cuba – på godt og vondt.

Etter en tøff 10-års periode etter Sovjetunionens fall, er forholdene i ferd med å bedre seg. Nå er det spesielt spennende mht til USA som under Obama åpnet for et bedre forhold, men at det nå ser ut til å gå tilbake til det gamle …

På Cuba finner man masse gamle biler

 Turisme er nå Cubas viktigste inntektskilde, og stadig nye luksushoteller bygges på de mest kjente badestedene. Disse har alt tilreisende kan ønske seg. Men en reise til Cuba gir så mye mer!

 Mannfolkene som trofast «mekker» på sine 50-talls amerikanere for å holde dem gående en stund til, eller samles rundt et slag domino. Lyden av musikk og TV-apparater gjennom åpne vinduer. Grisen og hønene i bakgården. De gamle vakre bygningene, nedslitte – men fulle av sjarm. Kongepalmene som med sine 30 meter dominerer det cubanske landskapet. De små søvnige landsbyene og selvfølgelig storbyen og hovedstaden Havana.

Utenfor byene er det palmer, det Karibiske Hav og kilometervis av hvite sandstrender, hvor det evige tropeklimaet sikrer behagelige temperaturer og et badevann som aldri er under 25 grader.

Det er cubanerne som gjør Cuba! Blandingen av spanjoler, afrikanere og asiater har skapt et fargerikt og tolerant folkeferd.

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser