Malta 10. – 16. sept 2024 (fullbooket)

Malta

Malta

10. – 16. sept. 2024  

Malta er en sjarmerende og pittoresk øynasjon som ligger i hjertet av Middelhavet.

Med en rik historie, som spenner over flere tusen år og en unik kulturell mosaikk, er Malta et reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Malta har en fascinerende historie som inkluderer innflytelse fra fønikerne, romere, arabiske herskere og av ridderordenen av St. John.

10. sept.:

Vi reiser med Lufthansa fra Gardermoen kl 0950 og mellomlander i Frankfurt.

Ankomst Malta kl 1625.

Vi blir møtt av guide og buss og kjører til hotellet vårt;

; Seaview hotel  i St. Pauls Bay

 www.seaviewhaltahotel.com

 

 

Middag på hotellet. Vi sitter ute hvis været er fint …

11. sept.: 

Valletta + Casa Rocca Piccola + Malta Experience

Denne guidede turen til hovedstaden lar oss oppdage Upper Barrakka Gardens, som tilbyr en fantastisk utsikt over Grand Harbour.

Vi vil deretter besøke St. Johns co-katedral, med sine praktfulle dekorasjoner, som dateres tilbake til riddernes tid, katedralmuseet samt oratoriet hvor vi ser det berømte Caravaggio-mesterverket; «Halshuggingen av St. John».

Lunsj med litt fritid på egenhånd.

Den videre ekskursjonen tilbyr et annet aspekt av øya.

Det begynner med Casa Rocca Piccola, en patrisisk residens fra 1500-tallet som har beholdt sin opprinnelige tilstand og fortsatt er bebodd. Det vil gi oss et innblikk i de lokale aristokratiske tradisjonene og den uforlignelige arven til hovedstaden Valletta. Dette guidede besøket lar oss se på hovedrommene i boligen, spesielt familiekapellet, biblioteket, det seremonielle soverommet med himmelseng, to spisestuer, tre salonger, hvorav den minste inneholder en unik samling av kirurgiske instrumenter datert tilbake til 1700-tallet, under den franske stormesteren De Rohans tid.

Kaffepause i et herskapshus.

Vi besøker også Malta Experience, et audiovisuelt show som viser historien til Malta. Deretter blir vi hentet sent på ettermiddagen og bussen kjører tilbake til hotellet.

Middag på restaurant i gåavstand fra hotellet (inkl drikke).

29. sept.: 

Mdina

Et organisert besøk til den gamle hovedstaden på øya, Mdina også kjent som den stille byen. Byen er en ekte perle av arkitektur.

Vi fortsetter deretter mot de imponerende bastionene som tilbyr storslått utsikt over øya før vi drar til Dingli-klippene.

 

Lunsj inkludert (drikke inkl.)  En deilig lunsj på en hyggelig restaurant.

 

Et besøk i Mosta Dome inngår i programmet

og til slutt reiser vi i håndverkslandsbyen Ta’ Qali.

 

 

Vi kjører tilbake til hotellet.

Ingen middag inkl. i dag, men vi finner på noe….

 13. sept.:  

Gozo + Ggantija + Dwejra

Om morgenen, avgang med buss mot Marfa, som ligger ytterst på øya. Dette vil bli fulgt av en 40 minutters kryssing med båt, før vi går av i Mgarr, ved hovedhavnen i Gozo. Vi vil derfor få anledning til å se en annen øy i den maltesiske skjærgården, Comino (1800 meter lang) som det bare bor rundt ti mennesker på.

Etter å ha ankommet Gozo, vil vi ta turen til Dwejra Bay, et imponerende naturområde som inkluderer Fungus Rock, en enorm sylindrisk stein isolert ved inngangen til bukten,

 

et innlandshav som kobles til åpent hav gjennom en naturlig åpning, og berømte Azure Window (Tieqa), en utrolig bue formet av erosjon.

 

Lunsj inkl. drikke

På denne dagen skal vi besøke de megalittiske templene i Ggantija. Vi vil deretter gå til Rabat for å besøke citadellet.

Vi fortsetter deretter mot Xlendi, en av Gozos typiske og pittoreske fiskerlandsbyer.

Middag i gåavstand fra hotellet. Drikke inkl.

14. sept.:

Det sydlige Malta/Marsaxlokk mm

I dag skal vi på en utflukt som bringer oss til den sørlige delen av øya.

Første stopp er ved den lille fiskerlandsbyen Wied-iz-Zurrieq, som ligger i en dyp dal, hvorfra båtturer til de blendende klippegrottene I Blue Grotto går. En tur som er en dramatisk natur-opplevelse (avhengig av været og ikke inkludert – Euro 6,- som må betales kontant ….)

Vi kjører videre til Hagar Qim-templene, hvor den berømte maltesiske Venus ble funnet. I dag er den utstilt i Maltas nasjonalmuseum. De tunge monolittene, noen som veier opptil 20 tonn, og de massive ytterveggene til de imponerende neolittiske templene er tause vitner om en enkel, men likevel høyt kultivert sivilisasjon, som bodde på Malta ca. 3000 f.Kr

Lunsj inkl. drikke

Etter lunsj kjører vi til den pittoreske fiskerlandsbyen Marsaxlokk, hvor de  fargerike båtene ankrer opp. Her er det også mange små kaféer som inviterer på en kaffe for de som måtte ønske det… litt tid på egenhånd.

 

Slutten og høydepunktet på denne turen er et besøk til den botaniske hagen i San Anton.

Vi vil ha middag i St Pauls Bay og blir kjørt dit. Drikke inkl.

15. sept.:

Meridiana Wine Estate + Tasting & Palazzo Parisio

Denne ekskursjonen begynner med en panoramaomvisning i de lokale vingårdene. Dette vil bli etterfulgt av et opphold i en vingård med en terrasse med utsikt over denne fantastiske vingården. En ekspert forklarer hemmelighetene med vindyrking, bearbeiding av vinstokkene og andre interessante detaljer.

Vi vil deretter besøke kjellerne, etterfulgt av en smaksprøve på 4 forskjellige viner, slik at vi kan nyte, ikke bare de lokale vinene, men også maltesiske spesialiteter; – inkludert utvalg av maltesisk ostefat inkl. maltesisk vannkjeks og maltesisk brød, ftiras med olivenolje, kapers, oliven og urter, bigilla, cheeselets, salami.

Utflukten ender i en liten landsby Naxxar hvor vi besøker en annen annen patrisierbolig, Palazzo Parisio. Dette palasset dateres tilbake til 1800-tallet og er kjent for sine praktfulle hager og barokkarkitektur. Også kjent som «Mini Versailles», er denne rike boligen, hva arkitektur angår, et mesterverk og syntese av den maltesiske levemåten på slutten av 1800-tallet.

Kaffe og kaker i palasses hage !!

 

 

Avskjedsmiddag på hotellet (drikke inkl.)

16.sept.:

Vi reiser til flyplassen etter en lang frokost. Retur med LH kl 1225 via Frankfurt, og vi lander på Gardermoen kl 1800.

 

SAHHA – goodbye in Maltese

 

  

Pris:

Pr person i dobbeltrom          NOK 22 250,- (sideveuw rooms)

    NOK 1760, i tillegg (seavew rooms)

Enkeltromstillegg                  NOK 4 030,- (sideveuw rooms)

 

Prisen er basert på dagens euro-kurs, 05.01.24, på 11,31 og vil bli justert opp eller ned.

Prisen inkluderer:
  • Fly LH Oslo – Frankfurt – Malta – Frankfurt – Oslo
  • Transport; i air-conditioned buss
  • Overnatting 6 netter: meget god standard inkl frokost
  • Måltider med drikke som beskrevet
  • Turistskatt 0,5 Euro pr døgn
  • Utflukter i henhold til programmet
  • Inngangspenger i henhold til programmet
  • Guide og ekstra personell
  • Tips til guider og sjåfører under reisen (400 nok pr person)
  • Anne-Marit er med som turleder

   

  Prisen inkluderer ikke:
  • Drikke til måltidene der dette ikke er inkl.
  • Personlige utgifter

 

 

 

 

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser