Sør-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Turer i det sørlige Afrika

Turene i det sørlige Afrika har gjerne sitt utgangspunkt i Cape Town og videre rundreise i landet.

Men også nabolandene  Botswana og Zimbabwe inkluderes også noen ganger i reiseruten.

Jeg er nå i gang med å komme igang igjen etter oppholdet på grunn av koronaepedimien.

Cape Town

Turene begynner vanligvis i Cape Town: Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden.

Få byer ligger så vakkert til som denne. Med flotte Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lion Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. Det var Antonio de Saldanha som ble den første europeer til å bestige Table Mountain i 1503. Men det var først i 1647, da et hollandsk skip fra Det Ost-Indiske Compagnie forliste i Table Bay, at man innså verdien av å grunnlegge en permanent koloni. Utviklingen har vært stor, og det var i denne byen at Chris Barnard utførte verdens første hjertetransplantasjon.

Multikulturell historie

Det er ikke her du opplever det genuine Afrika, men en unik blanding av mennesker og kulturer. Cape Town har en unik multikulturell historie, takket være alle handelsskipene som la til på seilasen fra øst til vest. I dag er byen et fascinerende virvar av skyskrapere og byggestiler fra kolonitiden. I utkantene finner vi Townships, Disse ble bygd opp under det gamle systemet apartheid som boligområder for ikke-hvite. En stor andel av innbyggerne i denne Sør-Afrikas nest største by bor fortsatt her, og man kan fornemme barnas smil som en kontrast til de ydmykende omgivelsene. Livskvalitet oppleves så forskjellig.

UNESCO World Heritage Site

Deretter flyr vi til Durban – til en reise i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal. Etter et opphold i Durban går turen nordover til noen av de mest spennende områdene i Zululand. Her finner vi våtmarksområdet St. Lucia ved Det Indiske Hav, et UNESCO World Heritage Site, og noen av de eldste viltområdene og reservatene i Afrika. Mulighetene for fantastiske dyreopplevelser er optimale. Vi skal også stifte bekjentskap med det stolte folkeslaget Zuluene. KwaZulu-Natal er et spennende område, der man kan oppleve det meste innen korte dagsetapper. Vi unngår å bruke unødvendig tid til transport. Videre opplever vi safari i privat viltreservat – hvor vi tilbringer to døgn.

Turen avsluttes i gullbyen Johannesburg. Her besøker vi bla Soweto og får et møte med Sør-Afrikas historie.

 

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser