Det beste av Island – 30. mai – 3. juni 2024

Det beste av Island

 Et land formet av vann, ild og is

30. mai – 3. juni 2024

Program for turen:

Dag 1: Keflavík Flyplass – Reykjavík

Dag 2: Reykjavík – Golden circle- Reykjavik

Dag 3: Seljalandfoss – South coast- Reykjavik

Dag 4: Húsavík – Borgafjorður- Reykjavik

Dag 5: Reykjavík – Keflavík Flyplass

30. mai

Vi møtes på Gardermoen kl 0745 med avgang SAS kl 0945. Ankomstt Reykjavik kl 1035.

Etter ankomst blir vi møtt av guide og reiser rett til Den blå Lagoon, som ligger på veien inn til byen. Den blå lagunen er et unikt geotermisk spa som ligger i det yngste lavafeltet på Vest-Island. Her tilbys mange rekreasjonsfasiliteter som å bade i det melkeblå vannet, nyte en utendørs massasje eller spabehandling, eller bare gå i de spektakulære omgivelsene til lagunen.

På stedet er det også en fantastisk restaurant med á la carte-meny, en mindre kafeteria og bar, og Blue Lagoon-butikken hvor de selger hudpleieprodukter basert på den unike blandingen av blå lagune geotermiske sjøvannsaktive ingredienser: mineraler, silika og alger, samt ulike islandske designerklær og kunst.

Etter denne opplevelsen reiser vi på sightseeing i Reykjavik by hvor vi vil se hovedattraksjonene i hovedstaden på Island. Vi stopper ved Hallgrimskirkja, et av Reykjaviks mest berømte monumenter og besøker det historiske sentrum. Her vil vi se rådhuset, parlamentsbygningen og den gamle havnen, dominert av Reykjaviks nyeste landemerke, det modernistiske Harpa Konserthus og konferansesenter.

Overnatting på hotel Reykjavik Saga 4*. Middag inkludert.

 31. mai

Golden circle-tur

Denne 8-timers dagsutflukten viser oss noen av de mest interessante og mest kjente naturfenomenene på Island langs den såkalte Golden Circle-ruten; Geysir-området, Gullfossen og Thingvellir nasjonalpark. Vi starter dagen med å kjøre til Thingvellir nasjonalpark (som står på UNESCOs verdensarvliste) som har en spesiell plass i islendingenes hjerter siden mange historisk viktige hendelser har funnet sted der gjennom århundrene.

På Thingvellir ble det islandske parlamentet Althingi grunnlagt i 930 og i år 1000 adopterte islendingene kristendommen der.  Geologisk er det også unikt siden det er her de amerikanske og eurasiske tektoniske platene sakte driver fra hverandre, og i landskapet kan du tydelig se effekten av de tektoniske platebevegelsene som har åpnet ulike sprekker og sprekker i jordskorpen.

Etter å ha tatt en spasertur i det eksepsjonelle landskapet i Thingvellir fortsetter vi vår reise til det berømte geotermiske området rundt de varme kildene Geysir og Strokkur.  Her vil vi se mange små kilder kokende og boblende og Strokkur varme kilde som kaster ut vannsøylen høyt opp i luften hvert 5 – 10 minutter eller så.  Derfra er det bare en kort kjøretur mot den majestetiske og vakre Gullfossen som faller ned i en dyp kløft.

På vei tilbake til Reykjavik kjører vi gjennom det fruktbare landskapet og jordbruksområdene på Sør-Island pg stopper på Fridheimar dyrkningssenter hvor vi kan se hvordan islandske bønder bruker Islands naturlige geotermiske kraft til å dyrke grønnsaker hele året. Du vil til og med få smake delikatessen under en vennlig velkomst i de varme og lyse drivhusene.

Frokost på hotellet, lunsj på egenhånd og middag inkludert. Overnatting i Reykjavik.

1. juni

South Shore dagstur

Dagens utflukt vil vare 10 – 11 timer.

Vi forlater Reykjavik om morgenen og drar mot Islands sørlige region for en tur som tar oss helt til den lille Vík-landsbyen.

Vi stopper på forskjellige steder underveis, den første av dem er Seljalandsfossen, en liten, men en veldig pittoresk foss – spesiell ikke bare for sin skjønnhet, men også fordi det faktisk er mulig å gå bak den.  Skógar landsby er det neste stedet av interesse.

Der skal vi ta en titt på Skogarfossen, en av de høyeste på Island.

Vi fortsetter vår kjøretur til landsbyen Vík, som ligger i idylliske omgivelser kjent for Reynisdrangar søyler som stiger opp fra havet like utenfor kysten.

På vei stopper vi ved Lavasenteret i Hvolsvöllur. I dette interaktive museet vil du få en fascinerende oversikt over vulkansk aktivitet på Island, jordskjelv og etableringen av øya de siste 15 millioner årene.

Vi tar også en forfriskende spasertur på Reynisfjara-stranden, en fantastisk svart sandstrand med basaltsøyler i alle størrelser og former, før vi vender tilbake til Reykjavik.

Frokost på hotellet, lunsj på egenhånd og middag inkludert. Overnatting i Reykjavik.

2. juni

Dagstur til Borgarfjördur

I dag skal vi utforske et område rikt på kulturell og historisk arv.

Fra Reykjavík drar vi til Hvalfjördur og følger veien langs det naturskjønne landskapet i fjorden for å komme til Borgarfjördur-området, som er kjent som «Sagaenes hjem». Vi besøker Reykholt hvor forfatteren Snorre Sturluson fra 1200-tallet bodde og de fantastiske fossene Barnafoss og Hraunfossar der vannet renner ut fra under et lavafelt nedenfor.

Vi stopper også ved Deildarthuguhver, Islands største varmekilde (når det gjelder vannproduksjon per sekund). Etter vi har reist gjennom landsbyen Borgarnes kjører vi gjennom tunnelen under Hvalfjördur tilbake til Reykjavik.

Frokost på hotellet, lunsj på egenhånd og middag inkludert. Overnatting i Reykjavik.

3. juni

Avreise tilbake til Norge

Vi reiser fra hotellet kl 0730 for avreise med SAS kl 1105 og lander på Gardermoen kl 1545.

Takk for turen !!

 

Pris:    Prisen er ennå ikke endelig fastlagt

Kr —,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer:

 • Fly SAS Oslo – Reykjavik – Oslo
 • Transport i air-conditioned buss Keflavik flyplass – Reykjavik – Keflavik
 • Overnatting 4 netter på Hotel Saga Reykjavik 4* inkl frokost
 • 4×3 retters middager
 • Utflukt Reykjavik – Golden circle – Reykjavik dag 2
 • Utflukt Seljalandfoss – South coast – Reykjavik dag 3
 • Utflukt Husavik – Borgafjordur – Reykjavik dag 4
 • Inngang Blå Lagunen
 • Bytur i Reykjavik
 • Friedheimer dyrkningssenter
 • Lava Center
 • Guide

Anne-Marit er med som reiseleder

 

 

 

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser