Sør-Afrika – «Et afrikansk eventyr» 19. – 1. febr. 2024 (fullbooket – venteliste)

Turen begynner i Cape Town: Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden.

Få byer ligger så vakkert til som denne. Med flotte TableMountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lion Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. Det var Antonio de Saldanha som ble den første europeer til å bestige TableMountain i 1503. Men det var først i 1647, da et hollandsk skip fra Det Ost-Indiske Compagnie forliste i Table Bay, at man innså verdien av å grunnlegge en permanent koloni. Utviklingen har vært stor, og det var i denne byen at Chris Barnard utførte verdens første hjertetransplantasjon.

Det er ikke her du opplever det genuine Afrika, men en unik blanding av mennesker og kulturer. Cape Town har en unik multikulturell historie, takket være alle handelsskipene som la til på seilasen fra øst til vest. I dag er byen et fascinerende virvar av skyskrapere og byggestiler fra kolonitiden. I utkantene finner vi Townships, Disse ble bygd opp under det gamle systemet apartheid som boligområder for ikke-hvite. En stor andel av innbyggerne i denne Sør-Afrikas nest største by bor fortsatt her, og man kan fornemme barnas smil som en kontrast til de ydmykende omgivelsene. Livskvalitet oppleves så forskjellig.

Deretter flyr vi til Durban – til en reise i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal. Etter et opphold i Durban går turen nordover til noen av de mest spennende områdene i Zululand. Her finner vi våtmarksområdet St. Lucia ved Det Indiske Hav, et UNESCO World Heritage Site, og noen av de eldste viltområdene og reservatene i Afrika. Mulighetene for fantastiske dyreopplevelser er optimale. Vi skal også stifte bekjentskap med det stolte folkeslaget Zuluene. KwaZulu-Natal er et spennende område, der man kan oppleve det meste innen korte dagsetapper. Vi unngår å bruke unødvendig tid til transport. Videre opplever vi safari i privat viltreservat – hvor vi tilbringer to døgn.

Turen avsluttes i gullbyen Johannesburg. Her besøker vi bla Soweto og får et møte med Sør-Afrikas historie.

19. jan.:

Avreise fra Oslo kl 1450 til Cape Town med Qatar Airways. Vi mellomlander i Doha

20. jan.:

Cape Town:

Ved ankomst Cape Town Int. flyplass kl 1115 blir vi møtt og tatt med til hotellet.

The Commodore Hotel: 4* ++ (Ratingen er 5*)

Hotellet ligger et par minutters gange fra Waterfront der «alt» foregår i Cape Town. Det er lurt å bo i dette området; her kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport.

Litt fingermat blir servert på hotellet ved ankomst. Etter innsjekken og kanskje en dusj tar vi turen opp til TableMountain. Vi nyter en fantastisk utsikt over byen.

Vi avslutter den første dagen i Sør-Afrika med å smake oss gjennom det Afrikanske kontintentet: Middag på Africa Cafè– en virkelig afrikansk opplevelse

Måltider inkludert: Lett lunsj og middag

 

21. jan.:

Tur rundt Kapp-halvøya og Vinland:

Vi blir hentet fra hotellet og begir oss på en dag med store naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser vi Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula strømmen på vestkysten og den varme Agulas strømmen på østkysten blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Vi kan se et skille i havet, det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav, som gjør det spesielt. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet. Følelsen av verdens ende og sydpolen neste.

Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga. den rike tilgangen på mat i havet utenfor teller Pingvinkolonien nå rundt 3000 dyr.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

22.jan.:

Besøk til Ilanga kirkebesøk:

Denne morgenen vil vi først besøke den sorte bydelen Ilanga. Her blir det et nært møte med lokalbefolkningen. Vi besøker også en kirke og får oppleve noe av den fantastiske sangen og atmosfæren som preger gudstjenestene her. Vi har lunsj i Ilanga – en helt spesiell lunsj – gled dere !!

Middag på egenhånd, men vi finner på noe sammen ??? Jeg har noen gode ideer…

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

23. jan.:

Båttur til Robben Island:

Etter lunsj tar vi båten til Robben island. Dette er fangeøya der Nelson Mandela satt fengslet mesteparten av årene han sonet. Øya er et UNESCO verneområde på bakgrunn av øyens historiske verdi. Det blir en helt spesiell opplevelse med tidligere fange som guide gjennom fengselet. Turen varer i ca 3 ½ time.

Etter endt tur blir vi kjørt til hotellet i Franschhoek; Protea Hotel Franschhoek ****, et hyggelig hotell helt sentralt i landsbyen.

Franschhoek er opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon. I dag produseres det 20 forskjellige viner her, som sendes over hele verden. Franschhoek er vel kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og masse små og hyggelige butikker.

Måltider inkludert: Frokost og middag

24. jan:

Vindistriktet:

Vi tilbringer dagen i vinland, og smaker flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter, og Sør-Afrika har sin egen drue som benyttes av mange vingårder; – pinotage. Vi får omvisning på vingårdene, og en detaljert innføring i hva som er avgjørende for en god vin.

Lunsj med privat omvisning av stedets vin-mester.

Måltider: Frokost, lunsj og 2 x vinsmaking

25. jan.: 

Durban, bytur og Oyster Box:

Tidlig fly fra Cape Town til Durban.

Her blir vi møtt og tatt med på en spennende rundtur i Durban.

Vi stopper ved Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. For de som ønsker det,kan dere kjøre en kabelbane som tar dere til toppen av stadionet.

Deretter et besøk til det fargerike indiske markedet hvor vi finner et av verdens største kryddermarkeder.

 

 

Litt nord for Durban ligger vårt hotel. Det legendariske hotellet Oyster Box har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant mine reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotellopplevelse “i særklasse”.

Alle våre rom har havutsikt …

Måltider inkludert: Frokost og lunsj (lett med baguette og juice)

26. jan.:

Eshowe på vei til St. Lucia

Etter frokost kjører vi videre nordover i Zululand, til området rundt Eshowe og besøker bla Fort Nongqayi museum.  I det norske kapellet her har de utstilling av de første norske misjonærene til Zululand. Det var her norske biskop Schreuder var den første hvite mann som kom til Zuluene. Muséet er flott, og vi vil få omvisning med spennende informasjon og fortellinger om Zulukultur og dens historie.

Vi spiser deilig lunsj her; «høye» smørbrød !

Etter lunsj besøker vi Zulufadder, Mari Maurstads prosjekt, i nærheten. Hun hjelper mange hundre barn med mat og skolegang og man blir stolt av å være norsk når man ser hva hun har fått til blant de aller fattigste.

På bildet ser vi livsglade Poppy og glade barn.

 

 

Utpå ettermiddagen fortsetter vi til et av de mest spennende områdene i Sør-Afrika – St Lucia. St. Lucia er en liten fiskelandsby som ligger midt i det nyeverdens-verneområdet

(UNESCO World Heritage Site).  I St. Lucia bor vi på Elephant Lake Hotel

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

En morgen i2020 sto denne flodhesten ved svømmebassenget …

27. jan.:

Cape Vidal:

Denne dagen kjører vi 4 mil inn i våtmarksområdet og ender i paradiset Cape Vidal! Her er det sandstrender så langt øyet kan se. Dette er de eldste sanddyneskogene i verden –  høye ”fjell” av sandyner, flott vegetasjon og uberørte sandstrender.

På vei både til og fra stranden vil vi se mange dyr; – nesehorn, sebraer og antiloper – i tillegg til et variert og unikt økosystem.  Innenfor er det tørt slettelandskap, som går over i den store brakkvannsinnsjøen hvor det er mangrove-skog.

Vi har lunsj under trærne på stranden – vårt mannskap kommer inn med bord og stoler og griller en lunsj for oss mens vi prøver oss i bølgene i det varme Indiske hav…

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

28. jan.:

Båtcruise i St. Lucia – AmaKhosi lodge:

Etter frokost og utsjekk blir det båtcruise. Denne turen går nordover på en 12 mils brakkvannsinnsjø. Dette er det stedet i Afrika der det er flest flodhester (ca 800). Vi vil garantert få se krokodiller og et fantastisk rikt fugleliv.

Etter cruiset kjører vi til AmaKhosi viltreservat (2 – 3 timers kjøring). Det blir innsjekking og ”High Tea” før vi drar ut på ettermiddagssafari med drinker i solnedgang. Innkvartering i lodgenAmaKhosiwww.amakhosi.com

Alle suitene er utformet som små hytter og ligger adskilt fra hverandre. De har egne bad med stort badekar, separert dusj og toalett, stue, air-con, og kanskje viktigst, privat veranda med utsikt utover elven. På verandaen er det Hammock og utendørs dusj. Her kan man nyte lydene av natur, mens man ser på dyrene som kommer ned til elven. Dette er ikke for masseturisten…Lodgen har 10 hytter/rom og vi har booket opp hele lodgen for vår gruppe.

Måltider inkludert: Alle

29. jan.: AmaKhosi lodge:

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen. Det er da sjansen for å se dyr er størst. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser og tilbake til lodgen for en helsebringene ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Cakl 15 møtes vi til ”High Tea”, en snack lunch, før vi igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med vår egen ”game ranger” (viltvokter) og ”tracker” (spor-leser), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! Vi lover overraskelser ….

Måltider inkludert: Alle

30. jan.: AmaKhosi lodge – Johannesburg 

Etter en siste morgensafari og brunch kjører vi til Johannesburg. Turen går fra ca 500 moh til ca 1700 moh. Vi kjører gjennom småbyer og et storslagent og flott landskap. I Johannesburg skal vi bo på DAVINCI Hotel & Suites Nelson Mandela Square. Hotellet som ligger sentralt til i bydelen Sandton. Dette er et trygt og spennende område med Sandton City Shopping Centre og Nelson Mandela Square like utenfor dørene ….

31. jan.: Soweto – Hjemreise:

Etter frokost og utsjekkgår turen til Soweto – den største townshipen i Sør-Afrika med ca 2 mill innbyggere. Her får vi en innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie og folkeliv. Vi besøker bla Hector Pieterson monumentet og Nelson Mandelas hus.

Lunsj i en av Sowetos berømte ”shabeener”, afrikansk pub.

Etter endt tur blir vi kjørt til Johannesburg Int. flyplass.  Det er tid

Det er tid for hjemreise….

Måltider: Frokost og lunsj

Avgang med Qatar fra Johannesburg kl 2135 via Doha. og vi lander i Oslo neste dag kl 1320

TAKK FOR OSS !!

 

Pris:

NOK  41 400,– per person i dobbeltrom

NOK 12 306,- i enkeltromstillegg

Prisen inkluderer:

  • Transfer
  • Fly Qatar Airline Oslo – Doha – Cape Town
  • Fly Cape Town – Durban
  • Fly Johannesburg – Doha – Oslo
  • Transport; i air-conditioned buss
  • Overnatting 11 netter: god til meget god standard
  • Måltider som beskrevet (Frokost/Lunsj/Middag)
  • Forfriskninger (vann) under transport
  • Avgifter, feks avgifter i viltreservatene og turistskatter
  • Safariaktiviteter som spesifisert i programmet
  • Utflukter:
  • Båttur på St Lucia
  • Inngangspenger til Cape Vidal
  • 2 vinsmakinger
  • Inngangspenger til Boulders Beach og Kapp det Gode Håp
  • Taubane opp Table Mountain
  • Båttur til Robben Island
  • Guider og ekstra personell

   

  Prisen inkluderer ikke:

  • Drikke til de fleste måltidene
  • Tips

  Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valuta. Prisen er beregnet etter kurs pr 11.04.23 med en overføringskurs på 0,58 til Sør-Afrikanske Rand og ved 18 deltagere.

Anne-Marit er med som turleder.

Reisearrangør: Westerboe Travel

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser