MALTA 13. – 19. sept. 2022 (2 ledige plasser)

Malta

Malta

13. – 19. sept. 2022 

Tirsdag 13. sept.

Vi reiser med Lufthansa fra Gardermoen kl 0950 og mellomlander i Frankfurt. Ankomst Malta kl 1625.

Vi blir møtt av guide og buss og kjører til hotellet vårt; Dolmen Resort Malta.

Middag på hotellet

Onsdag 14. sept.

I dag skal vi på en utflukt som bringer oss til den sørlige delen av øya.

Første stopp er ved den lille fiskerlandsbyen Wied-iz-Zurrieq, som ligger i en dyp dal, hvorfra båtturer til de blendende klippegrottene I Blue Grotto går. En tur til en dramatisk naturopplevelse (avhengig av været).

Vi kjører videre til Hagar Qim-templene, hvor den berømte maltesiske Venus ble funnet. I dag er den utstilt i Maltas nasjonalmuseum. De tunge monolittene, noen som veier opptil 20 tonn, og de massive ytterveggene til de imponerende neolittiske templene er tause vitner om en enkel, men likevel høyt kultivert sivilisasjon, som bodde på Malta ca. 3000 f.Kr.

Lunsj på Trattoria AD 1530.

Etter lunsj kjører vi til den pittoreske fiskerlandsbyen Marsaxlokk, hvor de  fargerike båtene ankrer opp. Her er det også mange små kaféer som inviterer på en kaffe.

Slutten og høydepunktet på denne turen er et besøk til den botaniske hagen i San Anton.

Vi kjører tilbake til hotellet.

Middag på en restaurant i St Pauls Bay – i gåavstand fra hotellet.

Torsdag 15. sept.:  Valletta + Casa Rocca Piccola + Malta Experience

Denne guidede turen til hovedstaden lar oss oppdage Upper Barrakka Gardens, som tilbyr en fantastisk utsikt over Grand Harbour.

Vi vil deretter besøke St. Johns co-katedral, med sine praktfulle dekorasjoner, som dateres tilbake til riddernes tid, katedralmuseet samt oratoriet hvor vi ser det berømte Caravaggio-mesterverket; «Halshuggingen av St. John».

Fritid i Valletta. Denne ekskursjonen tilbyr et annet aspekt av øya. Det begynner med Casa Rocca Piccola, en patrisisk residens fra 1500-tallet som har beholdt sin opprinnelige tilstand og fortsatt er bebodd. Det vil gi oss et innblikk i de lokale aristokratiske tradisjonene og den uforlignelige arven til hovedstaden Valletta. Dette guidede besøket lar oss se på hovedrommene i boligen, spesielt familiekapellet, biblioteket, det seremonielle soverommet med himmelseng, to spisestuer, tre salonger, hvorav den minste inneholder en unik samling av kirurgiske instrumenter datert tilbake til 1700-tallet, under den franske stormesteren De Rohans tid.

Kaffepause.

Vi besøker også Malta Experience, et audiovisuelt show som viser historien til Malta. Deretter blir vi hentet sent på ettermiddagen og bussen kjører tilbake til hotellet.

Middag på restaurant i St Pauls Bay i gåavstand fra hotellet.

Fredag 16. sept.:  Mdina

Et organisert besøk til den gamle hovedstaden på øya, Mdina også kjent som den stille byen. Byen er en ekte perle av arkitektur.

Vi fortsetter deretter mot de imponerende bastionene som tilbyr storslått utsikt over øya før vi drar til Dingli-klippene.

Lunsj inkludert.

Et besøk i Mosta Dome vil være inkludert i programmet

og til slutt skal vi besøke håndverkslandsbyen Ta’ Qali.

Middag I St Julians på Gululu restaurant.

Lørdag 17. sept.:  Gozo + Ggantija + Dwejra

Om morgenen, avgang med buss mot Marfa, som ligger ytterst på øya. Dette vil bli fulgt av en 40 minutters kryssing med båt, før vi går av i Mgarr, ved hovedhavnen i Gozo. Vi vil derfor få anledning til å se en annen øy i den maltesiske skjærgården, Comino (1800 meter lang) som det bare bor rundt ti mennesker på.

Etter å ha ankommet Gozo, vil vi ta turen til Dwejra Bay, et imponerende naturområde som inkluderer Fungus Rock, en enorm sylindrisk stein isolert ved inngangen til bukten,

et innlandshav som kobles til åpent hav gjennom en naturlig åpning, og berømte Azure Window (Tieqa), en utrolig bue formet av erosjon.

På denne dagen skal vi besøke de megalittiske templene i Ggantija. Vi vil deretter gå til Rabat for å besøke citadellet.

Vi fortsetter deretter mot Xlendi, en av Gozos typiske og pittoreske fiskerlandsbyer.

Ingen middag inkludert, men vi har et par forslag til restauranter I nærområdet rundt hotellet.

Søndag 18. sept.: Meridiana Wine Estate + Tasting & Palazzo Parisio

Denne ekskursjonen begynner med en panoramaomvisning i de lokale vingårdene. Dette vil bli etterfulgt av et opphold i en vingård med en terrasse med utsikt over denne fantastiske vingården. En ekspert forklarer hemmelighetene med vindyrking, bearbeiding av vinstokkene og andre interessante detaljer.

Vi vil deretter besøke kjellerne, etterfulgt av en smaksprøve på 4 forskjellige viner, slik at vi kan nyte, ikke bare de lokale vinene, men også maltesiske spesialiteter; – inkludert utvalg av maltesisk ostefat inkl. maltesisk vannkjeks og maltesisk brød, ftiras med olivenolje, kapers, oliven og urter, bigilla, cheeselets, salami.

Utflukten ender i en liten landsby Naxxar hvor vi besøker en annen annen patrisierbolig, Palazzo Parisio. Dette palasset dateres tilbake til 1800-tallet og er kjent for sine praktfulle hager og barokkarkitektur. Også kjent som «Mini Versailles», er denne rike boligen, hva arkitektur angår, et mesterverk og syntese av den maltesiske levemåten på slutten av 1800-tallet.

Kaffe og kaker her!!

Vi kjører tilbake til hotellet og har avskjedsmiddagen på hotellet.

Mandag 19. sept.

Dagen på egenhånd til vi reiser til flyplassen kl 1430. Retur med LH via Frankfurt, og vi lander på Gardermoen kl 2330.

SAHHA – goodbye in Maltese

Pris:

Pr person i dobbeltrom          NOK 15 100,-

Enkeltromstillegg                    NOK 1 490,-

Prisen nkluderer:

 • Fly LH Oslo – Frankfurt – Malta – Frankfurt – Oslo
 • Transport; i air-conditioned buss
 • Overnatting 6 netter: meget god standard inkl frokost
 • Måltider som beskrevet
 • Turistskatt 0,5 Euro pr døgn
 • Utflukter i henhold til programmet
 • Inngangspenger i henhold til programmet
 • Guide og ekstra personell
 • Anne-Marit er med som turleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikke til måltidene (der dette ikke er inkl.)
 • Tips

Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valuta. Prisen er beregnet etter kurs pr 13.06.22 med en overføringskurs på 10,30 til Euro.

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser