Nord-Irland – 29. mai – 4. juni 2023

  Nord-Irland

BELFAST – DERRY – DUBLIN

29.05. – 04.06.2023

 “Here’s Céad Míle Fáilte to friend and to rover
That’s a greeting that’s Irish as Irish can be
It means you are welcome
A thousand times over
Wherever you come from, whosoever you be”

AN IRISH WELCOME

Mandag 29. mai:

Vi møtes på Gardermoen kl 0745 for avreise med SAS kl 0935 til Dublin. Kl 1055 ankommer vi Dublin og blir møtt av guide og buss. Vi kjører avgårde til Belfast, hovedstaden i Nord-Irland.

På veien stopper vi til deilig lunsj.

På vei til Belfast stopper du også ved Hillsborough Castle &Gardens. Dette fantastiske sent georgiske huset, omgitt av 100 hektar med strålende hager, ble bygget på 1770-tallet av Wills Hill, senere 1. marki av Downshire. Generasjoner av Hill-familien bodde her – og ga byen sitt navn – til begynnelsen av det 20. århundre da Hillsborough Castle begynte å utvikle de politiske og kongelige foreningene som det er kjent for i dag.

Slottet er den offisielle nordirske residensen til HM The Queen. På 1940-tallet likte den daværende prinsesse Elizabeth familieferier her med søsteren prinsesse Margaret, og hun fortsetter å besøke og delta på offisielle engasjementer her i dag.

Slottet ligger i 100 hektar med pustende hager og tilbyr betydelige kontraster av skog, vannveier, hager med trimmede plener og enger, samt prøvetrær og sjeldne planter.

På kvelden ankommer vi Belfast og sjekker inn på vårt hotel Titanic Belfast Hotel 4**** https://www.titanichotelbelfast.com/

Middag på hotellet.

Tirsdag 30. mai

Etter stor frokost gjør vi en bytur i Belfast. Vi lærer hvordan Belfast by ble født i en tid med industri og ingeniørfag, overlevde hungersnød, sykdom, bombeangrep og selvfølgelig de siste politiske problemene mellom katolikker og protestanter, til nå å være en av de mest spennende byene i Europa.

Ta en tur til East Belfast hvor C.S Lewis en gang bodde og Samuel Beckett underviste. Stormont, setet for Nord-Irlands parlament er også her.

Besøk West Belfast hvor du vil se de møysommelig malte veggmaleriene på gavlens ender – et unikt uttrykk for samfunn i krise. Din guide vil også vise deg Peace Line, designetfor å holde to samfunn fra hverandre.

Du vil også utforske Belfasts historie på Titanic-opplevelsen, som feirer Belfasts unike forhold til det berømte skipet. Det ligger i hjertet av Belfast, rett ved siden av det historiske stedet for dette verdensberømte skipets konstruksjon, Harland og Wolff. Denne toppmoderne besøksopplevelsen ligger i en ikonisk bygning på 6 etasjer, og forteller historien om Titanic, fra hennes unnfangelse i Belfast tidlig på 1900-tallet, gjennom hennes konstruksjon og lansering, til hennes berømte jomfrutur og tragiske slutt.

Lunsj inkludert.

I ettermiddag besøker du The Crumlin Road Gaol, som dateres tilbake til 1845 og stengte dørene som et fungerende fengsel etter 150 års tjeneste i 1996. Her vil du oppdage over 150 års historie og følge i fotsporene til over 25 000 fanger mens du tar reisen gjennom Nord-Irlands eneste gjenværende viktorianske fengsel. Den guidede turen lar deg utforske bygningens fargerike fortid og få et unikt og minneverdig innblikk i hverdagen og rutiner for både fanger og fengselsbetjenter over Gaols eksistens. Du vil lære om Gaols historie, inkludert da kvinner og barn ble fengslet, henrettelsene som ble utført, dens nyere historie og hvorfor beslutningen ble tatt om å stenge fengselet.

Middag på hotellet.

Onsdag 31. mai:

BELFAST

Denne morgenen vil vi gjøre en intim Black Cab-tur med en lokal drosjesjåfør. Belfasts politiske historie er av stor interesse for de fleste besøkende som kommer til denne byen. Ved å ta en tur i en svart taxi vil vi lære alt om byens turbulente historie og sekteriske skille fra de velinformerte og utdannede reiselederne. Turen varer i ca 90 minutter og vil forbedre vår forståelse av «problemene». Vi vil se minnesmerker og veggmalerier tilhører både lokalsamfunn og Belfast Peace Wall.

Nyt lunsj hvoretter det er tid for en guidet Pub Crawl. Belfast er velsignet med fantastiske puber, og turen din vil passere noen av de mest historiske. Du vil høre hvordan puber og «craic» ble en del av vår kultur når du oppdager mange av byens eldste og mest originale puber. Du vil besøke noen for å nyte atmosfæren, oppleve craic og nyte en drink eller to.

Middag på hotellet.

Torsdag 1. juni:

GIANT’S CAUSEWAY – DERRY

Denne dagen er dedikert til vakre landskap og naturens underverk!

Vi vil besøke den berømte Giants Causeway som er et verdensarvsted, nasjonalt naturreservat og Nord-Irlands fremste turistattraksjon. Området og 15 miles av gangstier langs Causeway Coastline vil ta pusten fra deg – denne typen natur kan ikke sees eller oppleves noe annet sted i verden.

Deretter stopper du ved ruinene av Dunluce Castle, som ble bygget på en kystklippe rundt 1500. På 1700-tallet var sete for jarler av County Antrim da en liten, nå forlatt, liten by Dunluce ble etablert.

Dere vil nyte lunsj sammen i løpet av dagen i Portrush kystlandsby.

Neste kjøretur til Derry, hvor du gjør kort spasertur i byen Derry langs bymurene. Over en kilometer i omkrets, stående 26 fot høy og 30 fot bred på steder, har veggene tjuefire originale kanoner som står sentinel, inkludert den mektige Roaring Meg. Derry-bymurene spiller en viktig rolle i byens historie, fullført i 1618, de viste seg å være effektive under beleiringen av Derry da byportene ble stengt mot de jakobittiske styrkene til kong James.

Innsjekking på hotellet City Hotel Derry 4**** https://www.cityhotelderry.com/

Middag på hotellet.

Fredag 2. juni:

DERRY – DUBLIN

I dag kjører vi til Dublin.

Men først i morges stopper vi ved Ulster American Folk Park. Fordyp deg i historien om de modige emigrantene som gjorde reisen over Atlanterhavet til Amerika for hundrevis av år siden. Gå inn i stråtekte hytter og møt utkledde karakterer som vil vise deg tradisjonelt håndverk, fortelle deg noen historier og kanskje til og med dele litt av sin gode mat.

Gå ombord på et fullskala emigrantskip for å oppleve forholdene som mange står overfor når de setter seil for et nytt liv i Amerika.

Deretter spiser du lunsj før du kjører til Dublin.

I Dublin bor vi på Riu Plaza The Gresham 4**** – hotellet ligger meget sentralt I byen.

https://www.riu.com/en/hotel/ireland/dublin/hotel-riu-plaza-the-gresham-dublin/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=my_business&utm_content=ZDU

Pubmiddag på kvelden.

Lørdag 3. juni:

DUBLIN

Vi starter morgen med en sightseeing gjennom Dublin, en by som både er moderne og kosmopolitisk, men som fortsatt har en flott gammel atmosfære og arkitektur fra 1800-tallet. Dublin er en elegant og artistisk by med brede gater og rekker av mursteinsbygninger med fargeglade dører.

På vår sightseeing vil vi få en flott oversikt over byen, og vi vil se Trinity College, Bank of Ireland – det tidligere Irske Parlamentet – Dublin Slott, Christchurch & St Patricks Catedralen, Dublins museum og Phoenix Park. Dette er Dublins lekeplass – den største parken i Europa med en omkrets på hele 11 km og et areal på 712 hektar.

Vi besøker Guinness Storehouse. Her har de laget denne sorte væsken fra 1759 og bryggeriet er attraksjon nr. 1 for alle besøkende til Irland.

Lunsj på egenhånd.

Ettermiddagen på egenhånd. Vi bor midt i «smørøyet» i Dublin med gågaten 2 minutter fra hotellet.

Om kvelden reiser vi til Merry Ploughboys som ligger like utenfor Dublin. Nyt en kveld med uforglemmelig irsk mat og tradisjonell underholdning med fengende irsk musikk og dans med den verdensberømte keltiske rytmen. Det blir servert en 3-retters middag.

Søndag 4. juni:

DUBLIN

Etter å ha sjekket ut fra hotellet vil vi besøke Trinity College, det eldste Universitetet i Irland, som ligger i hjertet av Dublin. Det ble grunnlagt i 1592 av dronning Elizabeth I.

Trinity College er på et 40 mål stort området – med sine gamle brosteinsbelagte ruter, hager og parker.

Høgskolen er kjent for de store skattene. Disse inkluderer Book of Kells fra det niende århundre. Dette vises i det lang rommet som huser over 200.000 Trinity eldste bøker.

Vi reiser til flyplassen ca kl 13 for retur til Oslo med Norwegian kl 1550 med ankomst Oslo  kl 1900.

 

Da er det tid til å si adjø til det vakre Irland…

«Slán» – Adjø på geltisk ….

 

PRISER: 

kr 23 550,- pr person i dobbeltrom (Prisen er beregnet etter en Eurokurs (overførings-) på 10 og vil bli justert opp eller ned)

Kr 6 250,- i enkeltromstillegg

Prisen inkluderer:

 • 6 netter på hotell – inkl. frokost o 3x Belfast o 1x Derry o 2x Dublin
 • Buss med sjåfør
 • Guide som er med oss på hele turen; flinke og hyggelige Susan !
  • Inngang til Guinness Storehouse
  • Inngang til Trinity College
  • Inngang til Book of Kells
  • Inngang til Irish Whiskey Museum
  • 2-retters lunch i Brwnes på The Green
  • 3 retters pubmiddag
  • 4 hotellmiddager
  • 3 retters middag og show på Merry Ploughboys
  • Anne-Marit er med som reiseleder

Guiden Susan som blir med oss på hele turen; -en fantastisk dame med stor kunnskap !!!

Hun ønsker oss velkommen til Irland !

 

 

Reisearrangør:

Westerboe Travel

 

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser