Tur til Sør-Vestlandet – 13. – 17. august 2023

Tur til Sør-Vestlandet med bla. Flor og Fjære 

13. – 17. august 2023

Flor og Fjære

Bli med oss på en opplevelsesrik reise langs den historiske Nordsjø-veien med spor fra vikingtiden. Veien går gjennom vakkert kystlandskap og er kjent som en av de vakreste kyststrekningene i Nor-ge. Det er en unik reise mellom himmel og hav og inntrykkene blir mange. Raskt går ferden mot Lindesnes som er Norges sydligste punkt. Ute i havgapet venter landets eldste fyrtårn på oss hvor lykten ble tent i 1656. Det er også her Skagerak og Nordsjøen møtes og hvor, det spesielle lyset forsterker møtet mellom de to hav.
Ferden går videre til idylliske Sogndalstrand med sjarmerende trehus-bebyggelse og som var et av de viktigste ladestedene på 1600-tallet og har et fredet kulturmiljø.

Etter en guidet tur i oljebyen Stavanger tar vi båten ut til blomsterøya Sør Hidle og besøker Flor og Fjære. Her får vi oppleve en imponerende tropisk hage med eksotiske planter og palmer. En bugnende flora mø-ter oss, og vi får følelsen av å være i Edens hage. De færreste av oss tror nesten ikke det er mulig å skape en slik hage i det norske havgap. Vi vil også få en gastronomisk opplevelse på stedets genuine restau-rant med utsikt utover fjæra, og hvor kjøkkensjefen selv tar hjertelig godt vare på sine gjester.

Søndag 13. august:

Oslo – Lindesnes Etter påstigning kl 08:00 følger vi den sørlandske hovedvei sydover mot Larvik og Kristiansand. Vi stopper for lunsj på hotell Norge i Lillesand. Turen fortsetter videre sørover til Kristiansand og vi kommer etter hvert frem til Lindesnes – Norges sydligste punkt. Her finnes en utstilling om Lindesnes og vi kan oppleve den praktfulle havutsikten fra fyret som har historie helt tilbake til 1656, og er dermed Norges eldste fyrsted. Vi skal bo på Lindesnes Havhotell som ligger i Spangereid rett ved den berømte restauran-ten «Under Lindesnes». Felles middag på hotellet om kvelden.

Mandag 14. august:

Lindesnes – Stavanger Etter en god frokost fortsetter vi forbi Lyngdal og Flekkefjord hvor vi følger Nordsjøveien fra nordover mot Egersund og Stavanger. Vi passerer Åna Sira og kjører langs Jøssingfjorden, hvor engelske tropper befridde engelske krigsfanger som var ombord i et tysk troppeskip som hadde søkt ly på grunn av dårlig vær. Her besøker vi Jøssingfjord Vitenmuseum som ligger rett ved den kjente boplas-sen Helleren. Vi fortsetter videre til det gamle ladestedet Sogndal-strand hvor vi tar en vandretur med guide gjennom den fredede bebyggelsen som har nasjonal verdi.

Etter besøket her fortsetter vi videre langs kysten til Sola og Stavanger hvor vi sjekker inn på flotte Radisson BLU Atlantic Hotel i Stavanger. Middag på hotellet.

Tirsdag 15. juni:

Flor og Fjære Etter frokost tar vi plass i bussen. Lokal guiden blir med oss på en rundtur i Stavanger og omegn. Lunsj på egenhånd og dagen til egne opplevelser fra kl 12:00 til kl 16:30. Kl 17:00 går vi om bord i båten som tar oss med ut til Sør Hidle hvor vi finner det praktfulle hageanlegget Flor og Fjære. Vi blir tatt godt i mot av vertskapet og får en flott tur rundt på dette praktfulle anlegget. Den nye kloster-hagen er inspirert av middelalder munkene som dyrket roser for skjønnhet og velvære, og urter til matlaging og medisinsk bruk. Vi nyter en deilig middag før vi igjen tar båten tilbake til Stavanger.

Onsdag 16. juni:

Stavanger – Vrådal Frokost på hotellet før avreise fra Stavanger. Vi kjører via Sirdal og over Suleskardveien til Setesdal. Vi spiser lunsj på Sølvgården i Rysstad. Etter lunsj fortsetter vi oppover Setesdalen og videre frem til Vrådal og Straand Hotell. Middag på hotellet.

Torsdag 17. august:

Vrådal – Oslo Frokost på hotellet. Vi starter dagen rolig med fritid og muligheter til å besøke Astrid Søftestads sølvsmie som ligger rett ved hotellet. Kl 12:00 tar vi en med en to timers båttur på Nisservann og Vrå-vatn med båten FRAM. Dagens sene lunsj/middag blir servert på fjellgården Uppigard—Natadal før vi tar fatt på siste etappe hjem-over via Notodden tilbake til Oslo, med ankomst kl 20:00.

 

Pris: kr 12.400,- pr. person

Tillegg enkeltrom: kr 2.425,-
Prisen inkluderer:
Transport:
Busstransport iht program
Overnatting:
1 natt på Lindesnes havhotell i Spangereid.
2 netter på Radisson BLU Atlantic i Stavanger.
1 natt på Straand Hotell i Vrådal.
Måltider:
4 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager.
Utflukter:
Inngang og omvisning på Lindesnes fyr.
Besøk å Helleren og Jøssingfjord Vitenmuseum.
Vandring med guide i Sogndalstrand.
Bussightseeing med lokal guide i Stavanger.
Utflukt til Flor og Fjære.
Båttur på Nisservannet med MS Fram.

Del denne artikkelen

Våre destinasjoner

Våre kommende reiser